برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید

توسعه کانون های فرهنگی اجتماعی سلامت در سراسر کشور

کارگروه عملیاتی راه اندازی کانون سلامت در محلات اسلام آباد و حاجی پیرلو آغاز به کار کرد

برنامه های ارتقا سلامت از جمله اقدامات بنیادین معاونت بهداشت در راه عملیاتی سازی استراتژی «سلامت در همه ی سیاست ها» می باشد و در این بین ایجاد و توسعه محلات ارتقا دهنده سلامت به دلیل سازماندهی کردن محل زندگی آحاد جامعه و حلقه اول ارتباط دولت و مردم و فراهم نمودن سازوکار مشارکت ساختارمند مردم جایگاه و نقش مهمی دارد.

بنا به گزارش مدیر آموزش و ارتقا سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی به همت همکاران و متخصصان ارتقا سلامت، محلات اسلام آباد و حاجی پیرلوی ارومیه فرایند راه اندازی کانون فرهنگی اجتماعی سلامت محله را آغاز نموده اند.

مهندس کاظمی مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه روز سه شنبه 2 خرداد ۱۴۰۳ در نشست کارگروه عملیاتی راه اندازی کانون های فرهنگی اجتماعی سلامت در محلات که با حضور مسئولان قرارگاه تحول اجتماعی استانداری برگزار گردید، اعلام نمود در محلات هدف اسلام آباد و حاجی پیرلو  گام های عملیاتی سازی برنامه مشترک وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سایر وزارتخانه‌ها و دستگاه ها ذیل نظر وزارت کشور آغاز گردیده است.

در این نشستهای تعاملی که بصورت جداگانه در مرکز خدمات جامع سلامت وکیل آباد و مرکز خدمات جامعه سلامت المهدی(عج) تشکیل شد، شیوه نامه اجرای کانون های فرهنگی اجتماعی سلامت محلات توسط مهندس کاظمی برای کادر سلامت هر دو مرکز تشریح گردید و با حضور مهندس قاضیان رئیس دبیرخانه تحول اجتماعی استان، شیوه تعامل با ظرفیت های مردمی محلی و استفاده از سایر ظرفیتهای اجتماعی فرهنگی موجود در محله و لزوم نیازسنجی سلامت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در ادامه لیلا حبیبی کارشناس مسئول آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت ارومیه، به نقش محوری و اهمیت استفاده از داوطلبین سلامت محله و بانوان فعال سفیر سلامت خانواده ها اشاره نموده و مواردی از نیازهای سلامت و عوامل فرهنگی اجتماعی موثر بر سلامت مناطق وکیل آباد،حاجی پیرلو، پشت ترمینال و اسلام آباد تشریح و بیان گردید.

نیازسنجی سلامت و عوامل اجتماعی موثری بر سلامت گام اول مدیریت سلامت در محلات است که با سابقه نزدیک به دو دهه در معاونت بهداشت ذیل نظام نامه مشارکت اجتماعی با هدف ارتقا سلامت انجام می پذیرد. معتمدان و نمایندگان مردمی در کنار سازمان های دولتی و مردم نهاد در محلات بطور مشترک مثلث طلایی نیازسنجی را برای شناسایی عوامل اجتماعی فرهنگی موثر بر سلامت محله و ساکنان آن تشکیل می دهند. جامعه سالم و تاب آور فقط با مشارکت مردم به ویژه جوانان باورمند به سلامتی تحقق خواهد یافت و شهروندان علاقه مند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت محله خود می توانند آمادگی خود در برنامه های محله محور سلامت را اعلام نمایند.

کلمات کلیدی
{author_name}
تصویر نویسنده :

رقیه امین دوست
عکاس

رقیه امین دوست

تنظیمات قالب